BVC

baby, hand, newborn-200760.jpg

Välkommen till oss med ert barn


Nyfödd barn eller nyss hemkommen med adopterat barn. Ring direkt till vår BVC sjuksköterska för tidsbokning på telefonnummer 031- 3000 194. 

Du kan också kontakta oss via 1177.se Vårdguidens e-tjänster

Hos oss får ditt barn en trygg och bra start från nyföddhetsperioden till dess att ditt barn börjar skolan. Ni kommer erbjudas regelbundna besök hos vår erfarna barnsjuksköterska och läkare på vårdcentralen för att följa hur ditt barn växer och utvecklas. Vi utgår från den nationella barnhälsovårdprogrammet  och erbjuder ditt barn vaccinationer enligt vårt svenska vaccinationsprogram. 

Vårt mål är att tillsammans med dig som förälder främja ditt barns hälsa, trygghet och utveckling genom att ge råd och stöd i föräldrarskapet.

Till alla nyblivna föräldrar erbjuder vi hembesök och att delta i föräldrargrupp. I föräldrargruppen finns möjlighet att träffa andra barn och deras föräldrar. Vi går igenom ämnen och pratar om första tiden med bebisen, egenvård, infektion, små barns mat, sömn och barnsäkehet men även visa hur man utför spädbarnsmassage.

Vi har alla ett stort engagemang i vårt arbete och ser fram emot att träffa alla barn och föräldrar. Alla besök hos oss på barnavårdcentralen är kostnadsfria.

Varmt välkomna!

Vid akuta besvär kan ni ringa direkt till vår BVC sjuksköterska för rådgivning och få träffa läkare på mottagningen samma dag vid behov.